Sunday, May 9, 2010

The Human Centipede e. (GRATIS!) kolm paari käsi/jalgu ja kolm paari silmi ühes tükis !


Niisiis:

Human Centipede tekitas minus huvi kohe kui esimesed HÖFF-i postid laekuma hakkasid ja kõik* seda filmi kollektiivselt ja läbi lillede "päris huvitava ideega filmiks" nimetasid.
No aken pähe - film kus on pärakuid ja suidpidi kokkuõmmeldud inimesed, ei saa mitte kuidagi ju jama olla. Ma mõtlen niimoodi kokkuõmmeldud, et esimene sööb ja järgmine sööb seda, mida esimene juba sõi ja kolmas sööb jälle seda, mida esimesed kaks on juba söönud - möistate?
Nagu selle teada-tuntud hiidlase nalja directors-cut või järg.
Igstahes ma kordan - selline kinu ei saa juba kasvõi idee pärast keskpärane või jama olla ...

Filmist:

...ning ei olnudki.
Algus oli küll selline, et no kas õesti peab jälle kahel tšikil tundmatus kohas auto katki minema ve ?
Nu vist pidi neh, aga edasi läks aina paremaks.
Öises metsas koperdati mingile majale, kus veetis oma vanaduspäevi ainuke teadaolev Lance Henrikseniks kehastuja - või oli see hoopis siiamikaksikute lahtilõikamisega tuntust kogunud kirurg dr. Heiter ?
Heiter vist oli ikka....
Kusjuures alguses kui ma arvasin, et filmielamus suht nadi tuleb, siis ma lootsin, et see saklasest kirurg on vähemalt hirrrmus eksnats ning, et filmile "kõvema ja tõsisema meki juurde andmiseks" näidatakse pimedas keldris must-valgeid dokumentaalvideoid, kus vanahärra Adolf kokkuõmmeldud juudi laste seljas ratsutab, aga õnneks seda ei olnud ning uue ajastu sakslane kõlbab ka täiesti edukalt psühhopaati mängima - nu gad dam', igal inimesel on eeldused psühhopaadi näitlemiseks ning väljalöövad need kõige paremini just siis kui valge kittel ning hambatangid ka punti võtta.
No igastahes kõlksub selle kuldsete kätega erukirurgi peas kuldaväärt mõte õmmelda kokku kolm inimest - eelpool mainitud moel - ning seega luua endale uus ja originaalne mänguasi/lemmikloom.
Ohvriteks valitud kaks ameerika tšikki ja pilusilmne härrasmees Aasiast ei ole sellega teps mitte nõus ning üks üritab puhtast egoismist lähtudes sealt ka uttu tõmmata, aga see probleem leiab üsna ühepoolse lahenduse ning tulemuseks on - voila - kuus paterdavat kätt/jalga ning kolm paari silmi ühes tükis.
See ükstukk üritab muidugi vastkodustatud metslooma kombel oma peremeest hammustada, ei lase linnadžungli vabadust tagaigatsedes peremehel oma niutsumisega magada ja näitab üles veel muidki protestimeelsusena käsitletavaid akte, mida võib ka nimetada tänamatuseks sellise erakordse võimaluse eest teadust etendada, aga üldjoontes paistab asi sujuvat...

Spoiler: Üsna viis oli ühest tüüp-klišeest mööda hiilimine ja kõige agressiivsemat vastupanu osutas koguaeg see tegelane, kes oli seda teinud juba algusest peale, aga mitte tikkontsadel paterdav tibin, kes keldris surisevast SS-Dokumentaalfilmist, kiirkorras kung-fud ja relvastatud lähivõitlust õpib ning oma personaalse kurjusejuure auti peksab ning näiteks, näiteks temaga midagi hirrmsat teeb või hoopis midagi, mis on veel hirrrmsam kui hirrmus ja inimsajajalgseks õmblemine kokku - paarikümne kuupsentimeetritäie mendihaavlitega tulistamine näiteks, kui varasematest filmikogemustest lähtuda.

Kokuvõtteks:

Igastahes on teatud tegelane eriti ja veel paar tükki saanud hakkama täiesti ebaõiglase mölaga, et film oli jama ning et poole pealt hakati seal lihtsalt kuusjalgsikut erinevate nurkade alt näitama.
Nu meda kuradit seal veel näitama oleks pidanud?
Doktorit juba esimesed pool filmi näidati, vidinaid ja jaapanlast ka. Kas siis surnud rekkajuht oleks pidanud mörisedes hauast üles tõsma või hoopis trei-hund teispoolsusest armukadetsema hakkama?
Kõik oli jumala parlanksis ning ei julge küll väita, et kohe peale viimase niiditõmbe tegemist oleks Herr Heiter pidanud trepist alla kukkudes oma kaela murdma ning lõpp, fin, finito, kogu moos selle filmiga ning to be continued - ah midaiganes.
Aga jah, ehkki first sequence oli oma paarist puudusest hoolimata tase, on minu isa kõige ilusamal pojal siiski raskusi välja mõtlemisega, et mida kuradit seal teises osas huvitavat olema peaks ?
Igastahes arvan ma, et kui nad sinna inimketti paari jänest, siili ja zombiet ei õmble, siis ei löö minul küll hetkeseisuga ükski lambike põlema, et miks ma seda vaatama peaks, aga see esialgu selleks..

Hinnang numbris, lisamölas:

Filmina, kus kolm inimest on suid ja perseidpidi kokkuõmmeldud: 4/5 e. ma oleks tahtnud näha rohkem lähikaadreid ja seda peale niitide väljavõtmist ning ehkki ma mõistan, et siis poleks lõpus mängu tulnud tegelased enam stsenasse sobinud, oli see siiski puudujääk.

Horror-draamana:5/5 - oli ka seda dramaatilisust, aga põhirõhk oli ikkagi kolmel tegelasel ja kolmiktegelasel +nende vangistajaks/erarätsepaks olnud ja Dieter Laseri kehastatud Lance Henrik...- vabandust - dr. Heiteril.

Kokku: 9/10 - no ütleme nii, et kui mina oleks selle filmi teinud, siis oleks ma selle teinud ikka nii, et lõpus oleva trepisstseeni juures poleks mul supp* mitte naerust hingetorru sattunud, vaid hoopis teistel põhjustel, aga jeh -tundub, et mul polnud filmitegemiseks jälle aega.

_________________________________
*Isa Pjotr välja arvata, aga tema ka ainult nimetas seda filmi .

**Vastu ootusi mitte sajajalgse vaid kana-kartuli-klimpisupp, aga asi seegi.
Pealegi klimbid on ju natuke hirrmsad, onjah ?

(Netherlands 2009)
R: Tom Six
S: Tom six

Xipe: 7/10


7 comments:

Isa Pjotr said...

Seda natsidoktorit oleks herr Henriksen pidanud näitlema küll, siinne lookalike oli veidi puine. Tal ju natside mängimisega kogemusi kah, näiteks "Stone Cold"'is.

Kalmsten said...

Puine-schmuine, aga mis mind vihastama pani oli see, et krt- kannikaid nüsiti, põski rebiti, pärakut vooliti ning põlvi kraabiti, aga no kurat, Tohtrihärrale ei võin'd ju ometi paari äratundmisrõõmu tekitavat armi lõusta peale kraapida..ei võin'd onjah, üldse ei võind, nah!

triintaada said...

:| Mida filmi?!!!??

1/10 - 1 vaid selle eest, et keegi üldse nii haiglase filmi tahtis teostada ja neile tsikkidele ning jaapanlasele nii uskumatult heade näitlejatööde eest...

Kalmsten said...

Film oli aus, mis teid häiris sm. Zinera ?

+KRISTIINA+ said...

No vot see oli nüüd küll üllatus, et mu sissekandele linkad.

Kalmsten said...

Life is like a box of chocolate.... :)

+KRISTIINA+ said...

...you never know what you are going to get. :)