Friday, May 14, 2010

Iron Sky e. Nazi-Ufod edenevad



Propagandistlik pläma Iron Skyst, isiklikul baasil:

Natsiteemalised muinasjutud elik vandenõuteooriad on üks suur hunnik materjali, millede lugemise ma liigitan kvaliteetajaviite hulka. (Link ühele eesti keelsele Para-Web-is).
Paraku ei ole nendest veel valminud ühtegi tõsiseltvõetavat kinufilmi ja seda väidetavalt selle pärast, et meie idioliberaalses maailmas on tegemist"ohtliku" teemaga, aga võimalik, et keegi pole lihtsalt sellepeale tulnud, kuna originaalse sisu ja muu värgensiga ulmekaid sajab Holliwoodyst ja mujalt nagu vihma peale seeni või vastupidi või üldse hoopis kolmandat moodi.
Mitmesõnaga - ei ole Kuu, Marsi, Maasisemuse või "Baas 211" natsidest mitte mingit suuremamõõdulist kino ega pole seda ka lähiaastatel oodata, sest keegi ei viitsi seletada, et kui haakristiga käelinti kandev tegelaskuju filmi jooksul ühtegi juuti ei tapa, siis ei taheta sellega automaatselt õigustada mingeid Tšehhoslovakkia annekteerimisi ega ka mitte mingeid massimõrvu.
Noh seletada ju vast isegi viitsitaks, aga keegi ei viitsiks lihtsalt eriti kuulata ning seega on sellest siiamaani loobutud, sest olgem ausad - lihtsam on näitlejatel näod siniseks võõbata, kui hakata kogu seda "Me ausõna ei ole natsid" stiilis selgitustööde kadalippu läbima.
Seega siis rahastatakse igasuguseid debiilseid ja läbinämmutatud teemaga ulmekaid ning tehakse seda nõrkematult kuni nõrkemiseni ning seda siis samas, kui saaks kõvasti odavama rahaga teha kasvõi "Operation High-Jumpist (B211-version)" ühe korraliku sõjaulme.
Absurd nagu ma ütlesin, aga eks kinustuudiod ise teavad, millesse panustavad.
Noh olgu, ma ei hakka seletama, mida on ohtlikku lumeinimeste seljas ratsutavate SS-vägede näitamises, kuna ma ei saa sellest ise ka päris täpselt aru, aga igastahes on soomlaste ulme-komöödia Iron Sky nagu rusikas silmaauku ning ehkki ei ole lootustki leida sealt miljardeid plahvatavaid pikseleid ega megaeepilisi lahinguid, on tegemist vähemalt eelinfo järgi ootamist ja tähelepanu vääriva kinuga.

Üldpropaganda:

Soomlaste Timo Vuorinsola ja Samuli Torssonen, kes on juba hakama saanud täiesti talutava paroodiaga Star Wreck, kätevahel valmiv Iron Sky edeneb.
Muusika teeb filmile Sloveenia ei -tea-mis-kuradi-metalbänd Laibach, mis ei kuulu küll mu esimeste, teiste ega ka kolmandate lemmikute hulka, aga igatahes rõõm kuulda - peaasi, et mingit futut või muud mega-ulmelist kosmosemuusikat sisse ei topita.
Esmaspäevaks lubati juba IS-i ametlikule kodulehel avaldada filmist teine teaser. Paraku läks graafikameeskonnal suh't kiireks ning seega ilmus teine teaser alles täna IS-i ametlikule kodulehele, aga vahet pole, peaasi, et väljalaske daatum 2011 peale püsima jääks, lähemale tuua pole vaja, võtke iisisti ja nokitsege rahus, mul kuhugi kiiret ei ole.
Aga räägiks siis kogu produktist lähemalt.
Film valmib Energia Productions-i, 27 Films-i ja Blind Spot Pictures -i koostöös ning terve eelmine aasta pingutati selle nimel, et filmi eelarveks vajalikud minimaalsed 5,5 miljonit eurot kokku kraapida.
Tänu köigile jumalatele kandsid pingutused vilja ning see-aast alustati filmimise ettevalmistamise lõppfaasiga.
Kell kukub aastal 2011!


Propagandat sisu teemal:

Filmi süžee püsib vanal tunutud muinaslool, et II maailmasõja lõpufaasis õnnestus Hans Kammleri juhitud SS-Sonderstabil avastada uued võimalused gravitatsiooni ignoreerimiseks ning aastal 1944, kui sõja lõpptulemuses enam mingit kahtlust polnud, alustati Antarktikas asuvatest salajastest baasidest laiahaardelist evakuatsiooni, sihtmärgiks - DARK SIDE OF THE MOON.
Nüüd, aastal 2018, on III Reichi jäänused Kuu peal piisavalt kosunud ning uut jõudu kogunud, et alustada oma tagasituletut maale, sihiks jätkata 70 aastat tagasi pooleli jäänut ning ehitada üles IV Reich.
Selleks, et pinda sondeerida ning selgeks teha maalaste meelsus uute füürerite ning võimalused SS - Schwarte Sonne sissemarsiks läbi atmosfääri, saadetakse maapeale maad kuulama kaks kaljukindlat ning ideoloogiliselt sobivat SS-ohvitseri Klaus Adler ja tema kihlatu Renate Richter.
Peategelast ambitsioonikat kuunatsiohvitseri Klaus Adlerit kehastab tuntud sakslane - Götz Otto (J.B. - Tomorrow Never Dies, Schindlers List, Beowulf, Der Untergang) poolemeelset SSteadlast Dr. Richterit - Tilo Brückner (Die Fälcher, Neverending Story, Alarm für Cobra 11) ning samuti ohvitseri aukraadi omavat Adleri kihlatut Renate Richteri rollis on Julia Dietze (1/2 Ritter)

Veel propagandistlikku pläma:

Postitus pidi algselt ilmuma pühaba (09.05.10) ööhakul kell 23.59 , aga õnneks jäin magama, sest järgmine päeva potsatas msn-i Metsavana teade ja veidi hiljem kanditi gmaili üle mail, et teaser no. 2 avalikustamine lükkub natuke määramatut aega edasi. Noh, asja uurides selgus, et nad olid mineva nädalavahetus kiirkorras wreckamovie lehel vabatathlikke programmeerijaid otsinud, aga jah - nüüd on T2 olemas.
Kes on huvitatud sellest, et Iron Sky linastuks ka Eestis, klõpsaku SIIA ning täitku lühike avaldusvorm oma soovi kinnitamiseks.

Kohalikest häälekandjatest pole kahjuks ühtegi asjalikku, mida linkida, kui Metsavana blogi va, aga kuna Metsavana on konkureeriv fänn, siis ma päris otse ei lingi. Mitteotsene LINK!
_Berliini alumine pool _Antarktika 1944 "Baas 211"
_Veel viimane tolmupuhastus ja laisal marsisammul maad vallutama.
_LahingUFOrdis "Walkyrie" (Jussi Lehtiniemi) ja natsi-ufo sissevaade
_Biker Nazi From The Moon _Moonführer - The World is (NOT) enough

Teaser I


Teaser II

6 comments:

triintaada said...

oleks juba järgmien aasta:D:D

Kalmsten said...

Kuule, neh..algataks kodanikualgatuse, et kõik märgivad praeguseks aastaks 2011 ning Facebooki teeme ..ee...selle FB asja, et "2010 is actually 2011" ning kui 10.000 kaadrit kokku saame, siis lendame soomlastele turja, et: "Kus Faking on ??!!"
OK?

triintaada said...

10 000? Kle kurk sai 40 000 fänni:D:D

Kalmsten said...

Orkuti 40.00 = Facebooki 10.000 +
Ja ausõna, mina ei viitsi oodata.

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site www.blogger.com
Is this possible?

Kalmsten said...

Sure!