Saturday, February 19, 2011

Le Compotieux 3/11 "Multikate Eri vol. 1 "


Shrek 4 - Forever After

(2010 - USA)

... puhul paistis kõige rohkem silma see, et järjekorranumber oli teine. Eelviimasel Shrek-il oli 3 ja nüüd järsku 4.
Äärmiselt huvitav ja igal juhul mainimisväärt lüke. Kahju ainult, et ajupotensiaal rohkemaks ei küündinud, aga asi seekord seegi või pigem mitte.


H: 1/10


Filmiveeb: 4,60/10
IMDB: 6,7/10



Claymore
(2007 - JPN)
Tutvustus on algselt postitatud Trashi kommentaariumisse - ma ei vabanda oma laiskuse eest.

Tore sarjakene suure relvaga tšikist, kes on pooleldi koll ja kes tapab kolle ja kellel on veel relvale lisaks ka pisike poisike kaasas, kelle vanemad tappis koll ja kes seetõttu vihkab ka kolle, aga kuna mainitud Claymore tappis omakorda varem mainitud kolli, ehk selle kes tappis ta - selle poisi - vanemad, siis ta fännab Claymoret ja ei kutsu teda Claymoreks, kuna Claymored ise seda ei tee, sest Claymore on hoopis nende organisatsiooni nimi.
KÕMM ja kollid reageerivad nimele Yuma.

Vot selline igati tore ajaviitekas, kust mingit hingekriipivat põnevust küll ei leia, aga katkestada ka ei eriti ei taha.

H: 7/10 e. no tegelt oli seal üks eelloo episood, mis oli suht igav ja lõpp polnud ka suurem asi, aga muidu ikka mühises raibe.


IMDB: 8,2/10


Urotsukidōji - Legend Of The Overfiend
(1989 - JPN)

Seiani parim hentai-multikas, mis pole küll nii tilu-lilu värvikirev kui laiemalt tuntud Bible Black, aga selle-eest ei kiskunud ta ka poole peal nüriks jonksutamiseks ära.
Ideid jätkus ning leidlikkuse ja animeperverssustega kokku ei hoitud.
Tentacle-rape jäi vist küll puudu, aga mingit puudust ma sellest ei tundnud ning üldkokkuvõttes oli tegemist sellise viis + viis kraamiga ja neljatissilist deemonit seksutaks ise ka kui vaid antaks.

H: 9/10 e. koguperefilmiks see eriti ei kõlb
a.

Trash: 9/10
IMDB: 6,1/10


Suur Tõll
(1982 - USSR )

On Eesti (NSV) joonisfilmiklassika ja ugri-doom selles harvaesinevas "heas variandis". Lisaks on see veel tõsine näide, et kuidas tuleb ühte kangelasmultikat teha.
Karm kraam ning ehkki enamus toonidest on soojad on tegemist vaieldamatult sellise nn. karmilt põhjamaise muinasjutuga.
Tauno Kangrole tuleks selle DVD saata, et ehk jõuab talle ka lõpuks kohale, et kelle kuju ta sinna Tallinna lahte püstitada tahab.

Mulisen veel, et millimallikana peitsin ma raamatu ära, kuna ilgelt jube oli ning pärast käisin igal võimalusel sinna sisse piilumas. Multika kohta on lapsepõlvest kõige meeldejäävam emotsioon, et seda näidati umbes miljon korda vähem kui oleks pidanud..
Aegumatu kraam , mis teha - ootan nii Miyazaki kui ka Disney-Pixari versioone.

H: 10/10 e. Youtube-s olemas.

Kole-Jaanus: 9,5/10
IMDB: 8,2/10
Tõll The Great in english(koos raamatu skännidega): It is also probably one of the scariest animated films to air widely on television.

7 comments:

Kober said...

Ma olen terves pikkuses esimest Shrekki vaadanud ja pool on teisest ka nähtud, ei ole midagi siin, et ma midagi ei tea... :P

Ma usun sind poolelt sõnalt ja ei kavatse (kui just ei sunnita, ütleme ähvardusega vastasel korral salaamit sööma sundida) kunagi kolmat ja neljat omale hankida, käivitamisest rääkimata...

Kalmsten said...

Hmmm, ei mõista sind. Teises osas oli ju üks nali täiesti olemas ja võimalik, et isegi kolmandas. Ei, kolmandas jah nalju ei olnud, aga teises üks oli kindlalt, aga ega sina seda ei ju muidugi ei tea...

Ja salaamiviha ma ei mõista, kõlab nagu rassism. Kultuursed inimesed ei söö kala, aga salaami on ju teinekord mõnusalt küüslaugune 'ammustus...

Kober said...

Naljad ei päästa ühtegi filmi, Jim Carrey on selle elavaks tõestuseks.

Aga rassist olen küll, peab paika :P

Trash said...

Mainin, et minu hinnang 6/10 on kogu Urotsukidōji sarjale, mitte vaid Legend Of The Overfiend OVA-le millele annaks muidu ise samuti 9/10.

Kalmsten said...

@Trash
Aimasingi seda ning lugesin luubiga terve posti läbi, et ehk leidub kuskil kerge vihjekene või muidu numbrivääratus, aga tänud - muudan ära. Lihtsalt tore, et ütlesid, aga mitte ei hakanud kuskil nurgas nutma, et "nääh, mis tegi.." :) Lähipäevil siis arvan midagi Beast cityst ka.

@Kober
Jim Carrey ja nali ei sobi minu arust eriti ühte lausesse. See imelik asi mida Jim teeb ja mille üle inimesed miskipärast naeravad on Holly-moodne situatsioonikoomika.
Ole normaalne, valge inimene peab tolerantne ja abivalmis olema!
Ps. Araabia-Pärsia muhameedlased on out, neid võib rassistida küll. Ülejäänute suhtes ma ei riskiks.

Kober said...

Tolerantsust sullegi! :D :D :D

Kalmsten said...

Tänud, ma lausa pulbitsen sellest.