Wednesday, March 30, 2011

Mortal Kombat e. See esimene, mitte see teine osa!



Algus alustab posti:


Tegelikult tahtsin ma kirjutada hoopis ühest teisest filmist. Filmist mida kursakas mulle üleeila soovitas ja millega ma ka rahule jäin, aga kuna eila polnud aega ja tänaseks suurelamuseks oli hoopis ülekauaagne MK-šeanss , siis las jääb alguses mainitud film Minu Suureks Saladuseks, millest te saate osa paari nädala jooksul ja vihjeks saan ma teile mu kallikesed anda vaid selle pildi(hi-hi):
Aga nüüd liikugem tagasi asjalikkuse radadele ning jutustagem siis MK-st ja tehkem seda nii nagu selline suursugune linatoes väärib.


Filmist, ehk karakteritest:


Filmi stoori keskendub turniirile Maavalla esindajate ja Teispoolse Allmaailma esindajate vahel, kellede vahele topitakse omakorda veel lihtsalt kukkuvat või kätega vehkivat pudi ja eriti rohkem ma seda reeta ei tahaks.
Mõni üllatus võiks ju jääda eksole, kuna küll teeb küllale liiga küll ja selleks, et seda küllusest küllastatust vältida tutvustan ma parem karaktereid. Stoori kohta vihjan veel ainult, et võitlusmatil võib saada otsustatud Universumi saatus ja võimalik, et viidakse lõpuni kättemaks surnud venna eest, AGA - seda ei pruugi juhtuda.

Johnny Cage on taplejana sama tõsiseltvõetav kui üks tema võimalik sugulane näitlejana, ehk siis temast libiseme me nüüd sujuvalt üle ning ainuisikuliselt mainin hoopis, et Liu -Kang oli samanimelises telekamängus mu lemmiktegelane ja eelpoolmainitud isend oli pingipooliku (võimalik !) onaobjetk.
Siin filmis ma, aga kurat pea vihkasin seda juuksepahmakaga hiina püssi. Üsna tüütu oli tema emotsemist vaadata ning 90-e aastate hiinlasele kohaselt rääkis ta peamiselt oma venna eest veretasumisest.
Edasi, mainitud hiinlase vend tapeti ära paha Shang-Tsungi poolt, kes on Allilmse Teispoolsuse kuningas ja mingi pilusilmne vaste europiidsele transvestiidile. Palju usutavamana tunduks tema tegelaskuju, siis kui ta hoopis Neljakämbla-Goro ihuteenrit kehastaks, sest sellise välimusega tüübid valitsevad üldjuhul ainult oma elevandisuuruseid kingakappe.
Tõsiselt, kui Kõue ja Piksejumal Raydenis, ehk teda kehastavas Christopher Lambertis on Väge, siis Shang-Tsung on lihtsalt multikultuurne keigar ja Goro tema isandakandidaat ja südaöine lunastuse teele teivastaja.
Goro muuseas liigub üllatavalt hästi ning tema ainus viga on see, et tal lastakse liiga palju rääkida. Tõesti, kuna suured muskli ja jäsemehunnikud peavad rääkima aeglaselt ja ÄRR-i rögastades, siis on tema repliikide kuulamine nii aeganõudev, kui ka lihtsalt tüütu.
Nii Sub-Zero kui ka Scorpion - eriti viimane -on ehe näide tulemusest, mis saavutatakse, siis kui eriefekte teevad inimesed kellel pole grammigi fantaasiat, aga on algelised teadmised arvutigraafikast ning onupoeg filmitööstuses, sest kui Reptile on vähemalt naljakas ja nunnu, siis Scorpion näeb välja sama hale kui turniiri algust kuulutava paha endena taevasse ilmuv inimkolp, mille sarnaseid ma alaealisena ligimeste kätele-jalgadele tikkisin. Kohutav ühesõnaga ning sarnasusi saab kõige rohkem leida kui võrrelda seda/neid - kolpadest käib jutt - mädanenud kartuliga, aga see selleks.
Sonya näitlejaanded on paraku liiga alamõõdulised , et teda tõsiseltvõetava tapluseidena võtta ning Kitana on ehe näide selest, et tegelikult ei tee latekskostüüm kõiki automaatselt seksikaks - mõne teeb ta näiteks igavaks nagu antud juhul. Oeh, aitab.


Tegelikult:


Ei olnud halb ja ei olnud ka väga naljakas, vaid hoopis üsna hea filmielamus üle pika aja. Kohustuslik materjal neile kes ainult teist osa on näinud ning seetõttu Mortal Kombati nime kuuldes ristimärke uksele vedama hakkavad ning purgitäie Giljotiini lõgemete taha kallavad. Tõsiselt, esimesele tuleks ikka võimalus anda, sest lausnõmetsemisest on asi kaugel ning see mis näiteks lummas mind 90-el aastatel VHS-ilt vaadates - ehk tapluspaigad -paitab endiselt silma. Aususe mõttes mainin, et arvestades igasugu nüüdisaegsete jälkustega, mida ma taluma olen pidanud- Nu Season Of The Witch näiteks - oli MK arvutigraafika ikka auhindamisele kuuluv - ausõna oli, täna ei peta.


Hinnang numbris , lisamölas:


Lööma-fantasy-filmina: 4/5 e. löömastseenid olid tiba puised ning põhinesid kõigi tollaste pisikeste poiste märgadel unistustel, ehk saltodel ja juba mainitud CGI segas ka pidevalt vahele.

Äksioonika-Sci-Fi-seiklusthrillerina: 3/5 e. igasugu karakteriarendused ja muude pärisfilmilike asjade sissetoomised vedasid tempot aeg-ajalt alla. (Üle)järgmine kord paluks tegijatel mitte süzeejooksule ja mitmekesisusele tähelepanu pöörata.

Kokku: 7/10 e. üks mõnusamaid ulme-beat-em-up-fäntaseid ning samal ajal ka lihtsalt üks toredamaid kätšimisfilme mida ma tean ja millest ma pean ning helitaust on KLASS!


Mujal:'

Mortal Kombat (USA 1995)

Filmiveeb: 5,8/10
Rotten Tomatoes (Avg. Rate): 4,4/10
IMDB: 5,5/10
________________________________________________________________

















Sex In A Cold Climate Doc - Magdalene Asylums e. Iiri seksi eripära eelmisel sajandil.


...on dokumentaalfilm , mis lahkab St. Magdalena nimelise karistusliku kasvatusasutuse müüritaguseid sündmusi, ehk siis proovib vaataja silme ees lahti rullida, seda kohta kuhu veel 60 aastat tagasi oma ulapeale läinud Iiri tütred ja muidu hoorlusele kalduvad naiselemendid saadeti.

Olen varem kirjutanud paari sõnaga ka filmist Magdalene Sisters ning koos antud dokkariga võiks sellest väga hea õhtusisustus saada.
Minule isiklikult midagi uut küll ei pakkunud, aga väärtust see ei kahanda ning äärmiselt hea teostuse tõttu olen ma ülipositiivselt järelmeelestatud.
Ei mingeid lambanäoga näitlejaid, kes üritavad viieliikmelise joomakollektiivina Attila hunnikarja etendada, ega ka mitte allakäinud kunstnikunärusi, kes igaks juhuks veel rinnal "Rasputin-i" kirjega nimesilti kannavad.
Puhtalt terve mõistusega ellujäänute mälestused, mille ilmestamiseks näidatakse propagandistlikke dokumentaalkaadreid sellest kui tore kõnelalustes asutustes oli. Kahe peale lööb see mõnusa kontrasti ja kuna esineb ka teemasi, mida meenutades ollakse sunnitult kidakeelsed ning kasutatakse klomp-kurgus-kõnemaneeri, siis ei pea just kuigi palju mõtlema, et aru saada mis seis seal müüride taga oli.

H: 8/10 e. hea dokk, hea teostuse ja hea informatsiooniedastusega vangilaagrite ketist, mis Gulagilaadse ämblikuvõrguna veel mõnikümend aastat tagasi Iirimaad kattis.

Link Online-vahtimisele(Youtube, RealMNC82 Ch.)


Monday, March 28, 2011

The Iron Sky - first promo trailer.

Ühesõnaga uudiseid Iron Sky rindelt ning lühidalt kokkuvõttes lõpetati võtted juba eelmise aastanumbri sees ning post-prod on käimas. Seega kehtib veel võimalus kõigi maade natsiufo-huviliste ja muude poolt kauaoodatud kuunatside tagasitulek enne maailmalõppu ära näha - filmikujul vähemalt.

Täpsemalt allolevas videoklipis ja blogi headeris olevale Iron Sky Sneak-Peak pildilingile klikkides saate pisikese support-i eest regada ennast nende õnnistatute hulka, kellel on ligipääs rohkemale ja detailsemale infole IS-i ja selle tegemise kohta.



Et posti natuke pikemaks venitada, siis viskan seia lõppu veel ka mölemad teaser-id ja enne kui lõpetan mainin veel, et siia(!) vajutades jõuate IS-i kodulehele kus saate esitada taotluse, et Iron Sky-d näidataks ka mõnes teie kodulinna kinos.
Antud juhul oleks siis soovituslik omada kodulinnana Tartut, ükskõik kus mujal see ka tegelikult ei asetseks, aitähh :)

LiSA: Kuna McNeo tegi tegelikult üsna õige märkuse informatiivsuse vähesuse üle, siis linkan enda vanemale postile, milles ma pajatan kogu filmiprojektist vedike täpsemalt.

Teaser 1



Teaser 2




__________________________________

The Iron Sky in FaceBook
The Iron Sky Official Web-site

NG: The Secrets Of The Viking-Warriors e. Salapärased tundmatud


Kui inimene hakkab vaatama dokkar-sarja, mille pealkiri vihjab mingile saladusele-mõistatusele või selle avalikustamisele-lahendamisele, siis oleks tal soovitav valmistuda selleks, et ühtegi saladust talle ei näidata ja kuna midagi ei näidata siis ka midagi ei lahendata.
See ei tähenda muidugi seda, et iga objektiivi ette kistud ajaloolane ei ajaks oma mulli sellise näoga nagu ta oleks antud teema avastanud ainuisikuliselt ning umbes 2 minutit enne kaamera käivitamist, aga see on juba selliste ühel ja samal teemal nämmutavate sarjade puhul üldlevinud nähtus.

Viikingisari ise lahkab kõigepealt viikingilaevade ehitust ja võrdleb neid tänapäeva jahtidega ning jah - tõesti, nende drakkarid olid ikka geniaalsed ja omast ajast ees asjandused küll. Kas see nüüd suurem asi saladus on, et neil sellised laevad olemas olid, on muidugi rohkem kui küsitav, aga see ka selleks.
Teine osa lahkab seda, et miks viikingikultuur hääbus ning selle teema haripunktiks jääb üllatav avastus, et jah - viikingikultuur hääbus.
Jällegi üks õnnestumiseubin tegijate korvi ning kuna suur saladuste ilmale rebimine on väsitav tegevus, siis rohkem põrutavaid asjalolusi letti ei löödudki ja jumal tänatud et nii jäi, muidu oleksin selle suure avastustehunnikuga veel päris oimetuks löödud.

H: 5/10 e. vaatamiseks inimestele kes arvavad , et viikingid olid kahemeetrised sõjard-hiiglased, kes peamiselt jõid verd või hoopis vägistasid ja jõid verd ning samuti ka neile kes arvavad, et keegi tõesti arvab, et nad sellised olidki.

Playlist: Secrets Of The Viking Warriors
Part 1-2



Horizon: Neanderthal e. They didn't listen !

Neanderthal oli siis dokkar kus üritati kokku panna nagu päris, ainult mitte eriti elusat neandertaallast ning vastata ammuilma oletusega vastatud küsimusele järjekordse oletusega, et miks nad siis ikkagi välja surid.
Njah - nagu oli ja ei olnud kah.
Kohati tekkis lihtsalt tunne, et vaatad filmi Ross Kempf with Scientists gang, kuna pidev korrutamine, et kui ainulaadne ning väganäitav ja paljuütlev ja kui kõigelevastav see nende projekt on jne, jne, jne.

Kui see närviajav korrutamine välja arvata, siis oli tegelikult tegemist igate kobeda lühidokkariga, kus olid olemas nii säästuteadus, säästueksperimendid, säästuiba ja see põhiline, ehk stoori, küsimus ja teekond selle poole, ehk siis hea ülesehitus.

H: 7/10 e. jah, sellise pohmaõhtase meelelahutusena täitsa ok.


Neanderthal (Youtube Link, RealMNC82 Ch.)

Neandertaallased kirjutavad kristallkolbale kirja.

Bedlam - The History of Bethlem e. ühe hullumaja lugu.



Tunnistan ausalt, et hakkasin Kessu poolt - aitähh! lav ju muz - mainitud dokkarit vaatama selges lootuses näha mingeid perversseid viiteid ja vihjeid elajalikele ravimismeetoditele, mida varasematel aegadel kõige effektiivsemateks meeleparandusviisideks peeti, aga jah...
Minu suureks meelehärmiks nimelt olid dokkaritreijad otsutanud teha ilusa ja ülevaatliku lookese Inglismaa kuulsaimast hullarist, mis algselt teenis oma kannuseid poolekohaga freakshow asutuse ja lõpuks nii mitmegi tuntud tegelase elupaigana.
Poolik töö, ehk pingestatakse küll pidevalt taustamuusikat ja teravdatakse hääletooni ning lisaks viidatakse pidevalt küll paralleelidele, küll kõveratele peeglitele, et a'la - Bedlem oli koht kus oli normaalne sel ajal kui väljas valitses hullumeelsus, aga mitte ühtegi tõestus, viidet ega midagi muud asjalikku selle lause selgitamiseks või paikapidavuse demonstreerimiseks ei poetata.
Samuti ei suudeta ei pinget ega ka pinevust üleval hoida mujal kui pealelugeva onu hääles ja sellest on hullumaja ajaloost rääkiva filmi kohta vähe ning ei kurja pilguga onu, ajutükeldamisstseen, ega ka mitte keerlev tool filmi huvitavusastet ei tõstnud ja ühtegi puudujääki need ka korvata ei suutnud.


H: 5/10 e. keskpäraselt mõttetu junn, mille parim osa oli James T. Matthewsi ja teda ahistava Airloom-aparaadi kirjeldamine.

Bedlam -The History Of Bethlem (LINK)

__________________________________________

PS. Tekkis isu "Blackstone-i varjud" uuesti läbi lugeda.

Airloom machine, millega prantslased kiirgust inglaste ajudesse pumpavad ning seeläbi nende mõistust kontrollivad.

Wednesday, March 16, 2011

Le Compotieux e, Multiplikatsiooni Eri vol.3 [Codename: Miyazaki]


Laputa: Castle In The Sky

( Tenkû no shiro Rapyuta - JPN 1986)

Oli üks nendest animetest millele ma enne vaatamist rämedalt ootusi ladusin.
Ma ei tea mida ma sellest ootasin, aga ma tean, et ma ei saanud seda - vähemalt mitte täielikult.
Laputa ei ole halb, ega ka mitte keskpärane, aga mõnes mõttes siiski nagu ebaõnnestunud tuulispask, et kogub ja kogub tuure ning vahetult enne ohtlikuks muutumist komistab vastu välikäimla seina ning sitaseks pritsitud voodilina ja naabrimammiga kogu äksõn piirdubki.

Nuh, asi seegi.

H: 7/10 e. roobikud olid ägedad, aga natuke liiga passiivsed, et väga suurt huvi äratada ning rongi näidati liiga vähe.

Metsavana: 10/10
IMDB: 8,1/10



Nausicaä Of The Valley Of The Wind
(Kaze no tani no Naushika
- JPN 1984)

Ei mõjunud just teab kui kaasahaaravalt, aga oma iva ja huvielement selles siiski oli.
Vb peaks tõesti millalgi manga ette võtma, kuigi tunnistan ausalt, et koomiksihuvi minus hävitati juba 90-e alguses Miki Hiirte ja muu sarnase pahnaga - ma pole ju isegi Northlandereid endale seebata viitsind, aga see selleks...


H: 7/10 e. selliseid tuumasõjamaastikke oleks jaapanlased peaaegu, et jälle in real life näinud ning ilma animeta.

IMDB: 8,1/10


My Neighbour Totoro
(Tonari no totoro - JPN 1988)

Kartsin seda animet ning ei julgenud seda aastaid silme ette võtta, ehkki kõik seletasid ja mulisesid, et väga hea ja väga kuradi hea jne.
Eelarvasin lihtsalt, et tuleb mingi tral-lal-laa laulmise ja käest kinni ringitrallitamisega ajulastekas, mille parim hetk on kalapüüdmine, sest siis on kõik vait ja ei karju.
Fakk, oinas olen ja igatahes oli vägadema rumal minust selle vaatamist edasi lükata ning tänu Neko Chan-ile on mul nüüd Totoro-padi.
Jah, ma tean - ma ei ole normaalne.


H: 9/10
e. "Tulge lapsed ni*ubussiga nik*maale"- karjus Trash 2010 aasta Estconil oma tolleaastast suurnalja, mille ülikaudseks inspiratsiooniks oli siis Totoro multikas.

Soprano: 8/10
Ninja robot: 4/5
Xipe: 8,5/10
Gretzz
IMDB:8,2/10


Princess Mononoke

( Mononoke-hime
- JPN 1997)

Tegelikult on mul kaks lemmik animet ning üks nendest on siis Mononoke.

Ei
ole küll eriline Green Peace-i aktivist ja kipun kergelt igasugeid loodusliku tasakaalu jutlustajaid hipideks sõimama, aga Mononokes oli looduse ja inimeste vaheline konflikt ja see tasakaalu teema esitatud täpselt nii nagu seda tegema peab, ehk siis tasakaalukalt.
Päris nutma ei aja, aga omamoodi mõtlemapanev on küll, sest peale igat vaatamist võtan ma nõuks hakata prügi toast välja sorteerima ning anda oma hääl fossiilkütuste toetuseks, kuid noh jah, ehk see selleks...jah, see selleks!
Kohustulik kraam ning enne kui te enda vanuses 6+ lapsele Shrek-e või Rapuntsleid ostma hakkate võiks tõsiselt selle peale mõelda, et ehk oleks juba aeg midagi harivamat letti lükata - lapsed ei ole üldse nii lollid, et neid saastaga piinama peaks.


H:10/10 e. esimene ja võimalik, et parim mida näinud olen, aga...aga siiski.

IMDB: 8,4/10


Howls Moving Castle
(Hauru no ugoku shiro - JPN 2004)

Howls moving castle on teine minu vaieldav lemmik, ehk siis ma võin ükskõik mis ilmaga või ükskõik kellega vaielda teemal, et kumb on rohkem minu lemmik kas Mononoke või Howl
Üldjoontes jooksutab steam-punki sisaldus ning seda peamiselt õhulaevade näol kaalukausid Howli kasuks. Samas on Howli näol tegemist siiski rohkem kergema meelelahtusue ning mitte nii sügavale lükkava teosega, kui eelpool mainitu, aga see selleks.

H:10/10 e. Calsifer - kurat - kuidas ma küll Calsiferi unustasin mainida.


Soprano: 8/10
Gendri: ++/+++++
IMDB: 8,1/10



Spirited Away
(Sen to Chihiro no kamikakushi
- JPN 2001)

Satub mulle alati silme ette, siis kui mul jäle pohmakas on ning kurat see ei ole see asi mida ma sellises seisus vaadata suudaks.
Ei mäleta kas liiga spooky või lihtsalt haaravad mind mingid nägemused, et ma muutun ka seaks ning söemardikad hüppavad kohe ekraanilt maha ja hakkavad mind ahju tassima või virutab katlakütja Kamajdzi mulle ühe paariga oma käbaratest või mis kurat iganes, aga igastahes olen ma selle seiani pooleli jätnud.
Parandan ennast millalgi - kindlalt! - täna näiteks.

H: Cancelled
e. katsun täna lõpuni vaadata.



______________________________________________________

Reklaamkaader peagivalmivast Eesti filmist: "Minu naaber Totoro"
Howli rändav auruvanaraud
Jahimeeste märg unenägu (Printsess Mononoke)