Sunday, June 19, 2011

Le Compotieux 6 e. krt, jälle see sama jama...



Moens, tulebki blogipuhkus tasapisi lõpetada, kuna minu kallis blogiläpakas saabus remondist tagasi ning ehkki tänu oma suurele südamele laenasin ma teda veel nädalaks pisikesele Rentsile, kes on nii pisike, et lauarvutini ei ulatu, sest tool jääb madalaks - ühehäälne "awwwi" nüüd, raisk!
See ei tähendanud siiski seda, et ma käed rüpes oleks istunud. Või no natuke tähendas ka, aga erinevalt varasemast vaatasin ma samal ajal filme.

Paari kompotiga katsun nüüd uuesti järjepeale saada ning kuskil nädala või natukese rohkema pärast* olen jälle püsivalt eetris. Vahepealse aja pühendan järjekordsele klaviatuurialasele ümberharjutussessile.

* See nädala väi natukese pärast peaks tegelikult juba käes olema, aga ma ei tagane oma sõnadest - lihtsalt vaatan ühe silmaga läbi sõrmede.



Horrors of war


...oli selline c-kategooria(Trashi isiklike standardite järgi D-kategooria) nazi-zombie film, mis oli nii painavalt sitt, et ma isegi ei vaevunud mõtlema, et kas ma äkki kunagi viitsin seda veerandist edasi vaadata. Seega - kiire ja hästisihitud sõrmelöögiga film kinni ning sinna prügikastiavarustesse ta ka kadus.

H: Cancelled.


Dust Devil


Tolmusaadana haipis Trash nii üles, et lausa kiunusin suurest ootusest midagi ägedat näha ning vahtisin narkomaaninäoga allatiksuriba ja korrutasin mõttes nagu abielunaine ööhakul, et: "no tule-tule, tule nüüd kurat ükskord ära!"
Tulemusena sain endale filmi mis oli sürr, ent piisavalt igav, et kogu selles sürrealismist savi oleks. Kuskil poole pealt enam edasi vaadata ei vitsind ning veel samal õhtul sai Horrors of war endale seltsilise - seal kõvaketta teispoolsuses.

H: Cancelled


Fantastic Mr. Fox


Härra Rebane oli jälle üks pettumus, sest tõele au andes ootasin ma seda kino väljahõikehetkest alates ning noh...halb ta ju ei olnud, aga koledal kombel "lõdvalt löömise"või "mõttelõnga katkemise" mekk oli juures...

H: 5/10 e. polnud ju nagu suurt midagi seal..


Thor


Ilge jama kui sind kutsub kinno inimene, kedas sa viimase kaheksa aasta jooksul oled aint korraks vilkamisi näinud ning tema filmivalik lausa kiirgab sellest, et enda arust valis ta filmi sinu, ehk antud juhul minu, maitsejärgi - see tahtsin paremat aga...
Ehk siis istu nagu loll "5-minutit mugav" tüüpi toolil ja suru maha tahtmist öelda, et mis kurat pani Sind arvama, et ma seda digi-blästi vaadata viitsin.

Oh-jah, oli selline äksõnisõpradele ja Marvelli koomiksifännidele mõeldud oopus, ehk siis kõike muud, aga mitte midagi minu maitsele.

Odini maja seinad on muuseas kilpidest ja sarikad odadest , ekse'ole, aga mis joodiku unenägu seal oli ?
Tubli, Marvell, tubli Hollywood, ehk tegelikult ma poleks pidand seda kino üldse vaatama ning seega ma sisu üle rohkem ei inise ja kallis fraulein A - kui sa loed seda blogi , siis tea, et see ei ole üldse minu blogi ja see jutt ei ole minu kirjutatud ja kõik sarnasused on ka täiesti juhuslikud. Ma isegi ei tunne seda inimest, kes selle jama siia kirjutas, ausõna.

H: 2/10 e. eelmine kevad ma käisin juba kinos ja see kevad nüüd ka - tea kas mul hakkab sõltuvus tekkima või mis värki ?

Thursday, June 16, 2011

Tyr "The Lay Of Thrym"


Paar nädalat tagasi sirvisin "Vanemat Edda-t" ning Mjöllniri vargusloo juures tuli mulle meelde, et ma olen Tyr-i viimase albumi väljatuleku lootusetult maha maganud ning kuna kirjutamata filmiposte on tänu filmiblogiläpaka paranduses olekule ja sellest seonduvale blogipuhkusele(+ veel paar hädist vabandust) liiga palju tekkinud, siis pole mõtet ka nendega kohe alustada. Ühesõnaga virutan siiaüle pika aja ühe plaadiarvustuse.

Mõne bändi puhul tuleb öelda, et mis kurat neid oma Kuuritaguselt välja ajas ja Tyr on üks nendest kellele maailmakuulsus pole kasuks tulnud ning viimane ja minu poolt ülioodatud album on ikka nii lahja, et vaat, et lausa vesine.
Lähemalt - juba alustuseks olev statementiga laul, "Shadow Of the Swastika" on midagi sellist mida mainitud pundi kauamängiva peale ei ootaks, sest ma saan aru küll millest see lugu ajendatud on, aga kiri plaadil või sisseloetud luuletus bonustrackina oleks parem ja lühem lahendus olnud.
Paraku on mainitud loo näol tegemist muusikalise poole pealt ühe plaadi tugevaima looga, sest abumi parimaks looks olev "Elindur Bondi a Jadri" vajub lõpupoole kuskile nahktruss-metali hunnikusse. Ei meeldi mulle need kuradi ludisevad soolod ja üldse on siia igasugust progrrrrr, power ja hevijura liiga palju sisse pekstud.
Tyr-ilt tahan, krt, viking-metalit, aga mitte mingit muusikalist mitmekesisust.
Lisaks on Tyr-i inglise keelne looming enamalt-jaolt kraadide jagu nõrgem Fääri saarte kohalikus murdepobinas esitatud jutustavatest lauludest. "The Lay Of Thrym-i peal on aga 12 laulust 10 in english ja seda on liiga palju - kohe väga liiga palju.

H: 2/6 e. üks väga hea laul, paar head ja hunnik keskpärast ning alla selle kama - nõrgapoolne !